Design showcase: Savour Salon in China’s Da Ling Shan

12 Streamline of the 2nd floor

The luxurious Savour Salon, located in Da Ling Shan in China, uses design cues from the fashion industry to attract customers.

11 Hair Washing AreaC

reated by Co-Direction Interior Design, the 1,350 sqm (14,530 sq ft) salon offers a range of hairdressing, makeup, manicure and photography services, as well as a café.

00 exterior

A marble fascia with thin-framed glass and a backlit logo provides a modern feel, which is reflected inside.

01 cafeA

layered wall treatment sees integrated video displays and wall lamps used to create a terraced effect.

Lighting features include clusters of LED bulbs suspended from rose gold ceiling plates, with LED strips used to create a transition between wall and ceiling.

04 reception hall

As customers leave the curved café bar area they enter a broad lobby space, which uses a ceiling design of squares influenced by Mondrian’s paintings – a theme which is continued throughout the space. U-shaped fences form box-type units that break up the space to create a sense of order.

08 Hair Salon Area

Mirrors in shampoo areas contain LED strips to increase light levels, while spotlights have been avoided to reduce the dazzling effect of direct lights. VIP rooms offer a higher degree of privacy for customers.

Photography: Jing Xu-Feng

 

Leave a Reply