Our website uses cookies

Cookies enable us to provide the best experience possible and help us understand how visitors use our website. By browsing Retail Design World, you agree to our use of cookies.

Okay, I understand Learn more

Design showcase: Savour Salon in China's Da Ling Shan

The luxurious Savour Salon, located in Da Ling Shan in China, uses design cues from the fashion industry to attract customers.

reated by Co-Direction Interior Design, the 1,350 sqm (14,530 sq ft) salon offers a range of hairdressing, makeup, manicure and photography services, as well as a café.

A marble fascia with thin-framed glass and a backlit logo provides a modern feel, which is reflected inside.

layered wall treatment sees integrated video displays and wall lamps used to create a terraced effect.

Lighting features include clusters of LED bulbs suspended from rose gold ceiling plates, with LED strips used to create a transition between wall and ceiling.

As customers leave the curved café bar area they enter a broad lobby space, which uses a ceiling design of squares influenced by Mondrian’s paintings – a theme which is continued throughout the space. U-shaped fences form box-type units that break up the space to create a sense of order.

Mirrors in shampoo areas contain LED strips to increase light levels, while spotlights have been avoided to reduce the dazzling effect of direct lights. VIP rooms offer a higher degree of privacy for customers.

Photography: Jing Xu-Feng

 

What’s Hot on Retail Design World?